51 Re: Барање хадиси / пренесувања Пон 27 Јан 2014, 2:30 pm
medi
Нови член
selamunalejkum sakam da znam od islam nekoi ha disi
Muaz al Islam (1691) | ||||
LAUTKA (1011) | ||||
Muwehhid (937) | ||||
Келиметул-Хакк (594) | ||||
Muslima4Islam (589) | ||||
Abu Al-Amin (479) | ||||
Al-Ghuraba (360) | ||||
Monoteizam (343) | ||||
muharem fazli (323) | ||||
Haqq (253) |
Отиди на страна : 1, 2, 3
medi напиша:
selamunalejkum sakam da znam od islam nekoi ha disi
medi напиша: selamunalejkum braka muslimani sakam da kasam deka allah nesozdal damu se poklonime so sesda isto poblisku damuse doblisime so dobri dela kon allah i znajte deka eden den kese preselime od ovoj dunjaluk
medi напиша:selamunalejkum sakam da znam od islam nekoi ha disi
medi напиша:selamunalejkum braka muslimani ima eden hadis sto veli
-
Пренесува Енес, р.а., дека Мухаммед, с.а.в.с., рекол: „Кога бев на преминот помеѓу јавето и сонот , ми дојде оној кој што дојде (Џибрил), ми ги отвори градите, го извади срцето, го изми и повторно го врати. Потоа дојде јавачката која беше помала од мазга, а поголема од магаре (Бурак), која беше бела и која ја викаме бурак, па јавнав на неа...”(во друго предание за буракот, рекол: „Кој чекори со брзината на погледот”) ( Бухари).
Последната промена е направена од Haqq на Пет 31 Јан 2014, 5:51 pm. Мислењето е променето 1 пати
medi напиша:selamu nalejkum
Задоволен сум Аллах субханеху ве те’ала, да ми биде мој Господар, Мухаммед, саллАллаху алејхи ве селлем, мој Пратеник, Исламот да ми биде моја вера, Куранот да ми биде мој Устав, Џихадот да ми биде мој Пат и Смрта на Аллаховиот пат да ми биде моја најсакана желба.
Отиди на страна : 1, 2, 3
Similar topics