Ес селаму алејкум ве рахметуАллах ве Берекетуху и добре дојдовте на www.ahlu-sunnah.org.

За да се окористите од сите функции на форум, ве молиме да се регистрирате или со вашето корисничко име логирате.

Join the forum, it's quick and easy

Ес селаму алејкум ве рахметуАллах ве Берекетуху и добре дојдовте на www.ahlu-sunnah.org.

За да се окористите од сите функции на форум, ве молиме да се регистрирате или со вашето корисничко име логирате.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Latest topics
» Alisan
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 EmptyПет 24 Апр 2020, 2:43 am by Muaz al Islam

» Намазот не е исправен (валиден) зад оној кој што ги оправдува..
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 EmptyСаб 18 Јун 2016, 4:40 am by muwehid

» Салават на Пратеникот Мухаммед (а.с.)
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 EmptyСаб 18 Јун 2016, 4:18 am by muwehid

» Менсур ал-Салими- "Спомнувајте Ме а и Јас ќе ве спомнувам (Ел-Бекара, 152)"
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 EmptyПон 13 Јун 2016, 9:32 pm by Muwehhid

» Кога ќе сватеме???
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 EmptyНед 12 Јун 2016, 9:34 pm by Muwehhid

» Ја сменија верата, но ја нарекуваат "ислам"
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 EmptyСаб 11 Јун 2016, 8:51 pm by Muwehhid

» Дали е дозволено мевлуд?
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 EmptyСре 27 Апр 2016, 11:09 am by Abu Al-Amin

» Шејх Сулејман ибн Насир ел-Улван за техакум
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 EmptyВто 08 Мар 2016, 12:26 am by Haqq

» Бајрам
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 EmptyНед 06 Мар 2016, 2:36 pm by Haqq

» Реката на трпението и нејзините притоки
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 EmptyПет 04 Мар 2016, 7:48 pm by hidzab

» Pozdrav
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 EmptyПон 15 Фед 2016, 11:52 pm by Abu Al-Amin

»  шейха доктора / Тарик гураб: Вопросы и ответы о колдовстве и лечения
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 EmptyНед 14 Фед 2016, 7:30 pm by nourna

» abdul fetah
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 EmptyСре 03 Фед 2016, 12:02 am by Abu Al-Amin

» Хадиси на Мухаммед а.с
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 EmptyСре 06 Јан 2016, 7:16 pm by medi

» Аллах нас ни е потребен
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 EmptyСре 02 Дек 2015, 7:26 pm by Muwehhid

Кој е он-лајн?
Севкупно има 222 членови он-лајн :: 0 Регистрирани, 0 Скриени и 222 Гости :: 1 Bot

Никој

Најмногу членови кои го посетиле форумот воеднаш се 547 во Пет 15 Ное 2024, 12:40 am
Барај

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Top posters
Muaz al Islam (1691)
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 Vote_lcapДали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 Voting_barДали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 Vote_rcap 
LAUTKA (1011)
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 Vote_lcapДали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 Voting_barДали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 Vote_rcap 
Muwehhid (937)
Келиметул-Хакк (594)
Muslima4Islam (589)
Abu Al-Amin (479)
Al-Ghuraba (360)
Monoteizam (343)
muharem fazli (323)
Haqq (253)

Statistics
Постојат b>1268 регистрирани членови
Најновиот регистриран член е igoralfiosebastian@gmail.

Нашите членови се испратиле точно 8262 мислења in 2387 subjects

You are not connected. Please login or register

Отиди на страна : Previous  1, 2

Дали Сте го сториле хатма Куранот

Да

Не

Преглед на претходна тема Преглед на наредна тема Go down  Порака [Страна 2 of 2]

ila

Сестра
Сестра
Nishto sestro..nema problem inshallah...Inace pishuva na krajot na forumot koj kakov clen e i gi imash so boi za da se razlikuvat..
Selam alejkum!

Muslima4Islam

Muslima4Islam
Модераторка
Модераторка
mela напиша:alejkum selam

ne znam da citam arabski, mislev ako deka ako moze da slusam ili nesto taka...pa moze so tek na vreme ke svatam nesto...probav da gi ucam bukvite ama sama e mnogu tesko

selam

Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 698808
vaka Sestro, pred da pocneme so Ucenje Kuran na skype, ke probame, i ti ednash da gi naucesh Harfite innshAllah. Zatoa stho od Slushanje, ne se ucat harfite..tuku samo se uci na Pamet ili Tajweedot- Kuranskite Pravila...

Jas samata gi ucev harfite so Kniga...Eve ednash ke ti pratam dobri Linkovi i ke pocnesh so Elif innshAllah...kolku stho mozhesh na Den..Pa ako tie teshko, ke mi kazhesh i ke kontaktirame ti i jas preku skype innshaAllah...dobro?

[You must be registered and logged in to see this link.]

Muslima4Islam

Muslima4Islam
Модераторка
Модераторка
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 913592

Allah da ve nagradi Sestri. amin ya rabb

No eve eden Link, pa tamo da podiskutirmae ednash na ova interesna Tema dali e dozvoleno dase cita Kuran za
Umreni???

Povelete!!!!! [You must be registered and logged in to see this link.]

Ehli_Sunna_Sister

Ehli_Sunna_Sister
Сестра
Сестра
Sestro moja mila MELA prvin ke gi ucime harfovite. potoa ke ucime da vrzuvame po 2 3 do 5 vukvi znaci so znaci toa se vikaat enn inn unn teshtid i edna vukva ke ja ucime so 4 tona primer ke ja ucime da receme vukvata J na bukvata J ima edna linija nad neja malce taka kriva. i taa bukva so taa linija,pravilo toa se izgovara Jaaaa. potoa bukvata saaaad taaaa ajjnnnn i taka nataka lesno ja samo na kratko ti gi kazuvam pravilata na tedzvidot kakvi se i lesno e ne se sekiraj

https://ww.facebook.com

mela

mela
Нови член
Нови член
allah da ve nagradi na site. insallah ke uspeam da naucam arabski, malce po malce
selam alejkum

Ehli_Sunna_Sister

Ehli_Sunna_Sister
Сестра
Сестра
Amin site nas Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 201836

Келиметул-Хакк

Келиметул-Хакк
Талиб
Талиб
Селамуналејкум ве рахметуллахи!!!

Ги пратев сите постови до сега околу оваа тема синоќа напишав нешто ама не знам зошто не ми се објави можеби моја грешка!

До операторите на форумот прашање дали има можност преку овој форум да се активира секција на некој начин за учење на арабското писмо?

Имам една идеја и се ставам на услуга да бидам дел од тоа да помогнам колку Аллах субхане ве те ала ќе дозволи, можам да подучувам ако има некаква можност, може да се поделат во три групи:
1-Почетници
2-Оние ги кои знаат харфовите и треба да се почне со учење на Куран
3-Теџвидски правила-усовршување

Ако има некој кој ќе помогне во самото учење на арабскиот јазик уште подобро јас сум таму сеуште почетник!!

Па бујрум Аллах субхане ве те ала да ни олесни; Аллахумме амин!!

Ehli_Sunna_Sister

Ehli_Sunna_Sister
Сестра
Сестра
Imam i jas isto knigi na arabski jazik so bosanski prevod pa ako moze da mu gi pratam na nekoj i kako.pa koj znae da gi postira Selam Alejkum

Muaz al Islam

Muaz al Islam
Модератор
Модератор
Келиметул-Хакк напиша:Селамуналејкум ве рахметуллахи!!!

Ги пратев сите постови до сега околу оваа тема синоќа напишав нешто ама не знам зошто не ми се објави можеби моја грешка!

До операторите на форумот прашање дали има можност преку овој форум да се активира секција на некој начин за учење на арабското писмо?

Имам една идеја и се ставам на услуга да бидам дел од тоа да помогнам колку Аллах субхане ве те ала ќе дозволи, можам да подучувам ако има некаква можност, може да се поделат во три групи:
1-Почетници
2-Оние ги кои знаат харфовите и треба да се почне со учење на Куран
3-Теџвидски правила-усовршување

Ако има некој кој ќе помогне во самото учење на арабскиот јазик уште подобро јас сум таму сеуште почетник!!

Па бујрум Аллах субхане ве те ала да ни олесни; Аллахумме амин!!
Алејкум Селам Ахи!!
Сигурно имаше проблем од Твоја страна за синошниот Пост.
иншАллах нема проблем.

Предлог имаш добар брате за Поучување на Арапскиот писмо.
Сега Би кажал мое мислејне.
Ако би дошло да се уче Арапско писмомо преку Интернет јас би Предложил Следново.
иншАллах Браката мислам на Машкиот пол да си имаат еден Термин Посебно да не се мешаат со Женскиот пол СЕСТРИТЕ.
а и тие исто така инШАллах да си имаат посебен дел.
Друг проблем е на Каков интернет Канал да се Учи.
Има неколку варијанит:
-МСН
-Скајп
-Палталк
Јас би Предложил ако се оствари овој предлог да се Учи преку Палталк.
Пр. Ако се учи преку Палталк соба Исто така Може да се Заклучи таа Соба со лозинка за да нема Гужви.
И така ке се одреди термин Кога и како.
иншАллах овој е само мој предлог што мислам јас а незначи дека и вака ке биде.
Еселаму Алејкум

http://www.ahlu-sunnah.org

Muslima4Islam

Muslima4Islam
Модераторка
Модераторка
Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 698808

ideata e mngou dobra, barakAllahu feeka. amin ya rabb.
no nie Sestrite se organizirame posebno za Recitiranje i Ucenje...InnshAllah ke najdete i vie nekoj Predlog za toa...Tie stho znaete da citate ke im pomognete na drugite i taka natamo...

Na skype brat podobro se uci...Ucitelot mozhe odma da go korigira na Ucenikot..na paltalk e malku po teshko...

Последната промена е направена од Muslima4Islam на Пон 21 Мар 2011, 9:45 pm. Мислењето е променето 1 пати

Muaz al Islam

Muaz al Islam
Модератор
Модератор
Muslima4Islam напиша:Дали Сте го сториле хатма Куранот - Page 2 698808

ideata e mngou dobra, barakAllahu feeka. amin ya rabb.
no nie Sestrite se organizirame posebno za Recitiranje i Ucenje...InnshAllah ke najdete i vie nekoj Predlog za toa...Tie stho znaete da citate ke im pomognete na drugite i taka natamo...
машАллах иншАллах Аллах да ви го Олесни начинот на Учење.
иншАлалх ако има некој Потреба од Браката ке се договориме.

Келиметул-Хакк

Келиметул-Хакк
Талиб
Талиб
Па бујрум машките не кажат свое мислење јас мислам дека идеата со палталк е најдобра!!

Muaz al Islam

Muaz al Islam
Модератор
Модератор
Келиметул-Хакк напиша:Па бујрум машките не кажат свое мислење јас мислам дека идеата со палталк е најдобра!!
иншАллах ке видеме Како ке се изкажат Браката.
Па така иншАллах ке се најде предлог Како и Кога.

Келиметул-Хакк

Келиметул-Хакк
Талиб
Талиб
И уште нешто јас тука не можам да препознаам кој е машко кој е женско, а малку ми е незгодно не сум навикнат да дискутирам со жени(да не би ме видела жена ми ха ха ха) се шегувам туку само заради Аллах!

Па би сакал да прашам дали има можност да се некако поделиме само заради Аллах!!!!

Muaz al Islam

Muaz al Islam
Модератор
Модератор
Келиметул-Хакк напиша:И уште нешто јас тука не можам да препознаам кој е машко кој е женско, а малку ми е незгодно не сум навикнат да дискутирам со жени(да не би ме видела жена ми ха ха ха) се шегувам туку само заради Аллах!

Па би сакал да прашам дали има можност да се некако поделиме само заради Аллах!!!!
Брате Келиметул-Хакк
Тука можеш да ги препознаеш со нивиот Ник каков нИк има како Основна работа.
А фтор начин Женските имаат Оскар како Сестри и на неговиот Ник е Обојен со СЕСТРИ
Па така можеш да ги препрознаеш

LAUTKA

LAUTKA
Модератор
Модератор
убава идеја и корисна ,што да не ,ако се собереми и да одредеме време на кое на сите че ни одговара ,че можеме и да почнеме?

а на кој канал ,нее битно,битно е на тој што би било нај квалитетно...

Ehli_Sunna_Sister

Ehli_Sunna_Sister
Сестра
Сестра
Naj kvalitetno na skype

Sponsored content

Преглед на претходна тема Преглед на наредна тема Вратете се на почетокот  Порака [Страна 2 of 2]

Отиди на страна : Previous  1, 2