26 Re: Дали Сте го сториле хатма Куранот Нед 20 Мар 2011, 11:48 pm
ila
Сестра
Nishto sestro..nema problem inshallah...Inace pishuva na krajot na forumot koj kakov clen e i gi imash so boi za da se razlikuvat..
Selam alejkum!
Selam alejkum!
Muaz al Islam (1691) | ||||
LAUTKA (1011) | ||||
Muwehhid (937) | ||||
Келиметул-Хакк (594) | ||||
Muslima4Islam (589) | ||||
Abu Al-Amin (479) | ||||
Al-Ghuraba (360) | ||||
Monoteizam (343) | ||||
muharem fazli (323) | ||||
Haqq (253) |
Отиди на страна : 1, 2
mela напиша:alejkum selam
ne znam da citam arabski, mislev ako deka ako moze da slusam ili nesto taka...pa moze so tek na vreme ke svatam nesto...probav da gi ucam bukvite ama sama e mnogu tesko
selam
Алејкум Селам Ахи!!Келиметул-Хакк напиша:Селамуналејкум ве рахметуллахи!!!
Ги пратев сите постови до сега околу оваа тема синоќа напишав нешто ама не знам зошто не ми се објави можеби моја грешка!
До операторите на форумот прашање дали има можност преку овој форум да се активира секција на некој начин за учење на арабското писмо?
Имам една идеја и се ставам на услуга да бидам дел од тоа да помогнам колку Аллах субхане ве те ала ќе дозволи, можам да подучувам ако има некаква можност, може да се поделат во три групи:
1-Почетници
2-Оние ги кои знаат харфовите и треба да се почне со учење на Куран
3-Теџвидски правила-усовршување
Ако има некој кој ќе помогне во самото учење на арабскиот јазик уште подобро јас сум таму сеуште почетник!!
Па бујрум Аллах субхане ве те ала да ни олесни; Аллахумме амин!!
Последната промена е направена од Muslima4Islam на Пон 21 Мар 2011, 9:45 pm. Мислењето е променето 1 пати
машАллах иншАллах Аллах да ви го Олесни начинот на Учење.Muslima4Islam напиша:
ideata e mngou dobra, barakAllahu feeka. amin ya rabb.
no nie Sestrite se organizirame posebno za Recitiranje i Ucenje...InnshAllah ke najdete i vie nekoj Predlog za toa...Tie stho znaete da citate ke im pomognete na drugite i taka natamo...
иншАллах ке видеме Како ке се изкажат Браката.Келиметул-Хакк напиша:Па бујрум машките не кажат свое мислење јас мислам дека идеата со палталк е најдобра!!
Брате Келиметул-ХаккКелиметул-Хакк напиша:И уште нешто јас тука не можам да препознаам кој е машко кој е женско, а малку ми е незгодно не сум навикнат да дискутирам со жени(да не би ме видела жена ми ха ха ха) се шегувам туку само заради Аллах!
Па би сакал да прашам дали има можност да се некако поделиме само заради Аллах!!!!
Отиди на страна : 1, 2
Similar topics