26 Re: Шитски езан Пон 27 Јун 2011, 9:44 pm
Келиметул-Хакк
Талиб
A sto se raboti za Ikametot pravnite skoli imaat razlicit stav ali seto toa so dokaz i se vo okvirot na Ehli Sunnet vel Dzema!!!
Muaz al Islam (1691) | ||||
LAUTKA (1011) | ||||
Muwehhid (937) | ||||
Келиметул-Хакк (594) | ||||
Muslima4Islam (589) | ||||
Abu Al-Amin (479) | ||||
Al-Ghuraba (360) | ||||
Monoteizam (343) | ||||
muharem fazli (323) | ||||
Haqq (253) |
Отиди на страна : 1, 2, 3
A zosto Malikite imaat drug ezan, mislam dva pati kazuvaat Allahu ekber?Келиметул-Хакк напиша:Ova e Ezanot kaj Muslimanite koj go praktikovale ashabite so dozvola na Resul salallahu alejhi ve sellem!!! I ke bide do Sudniot den vakov a drug ne poznavaat i ne praktikovaat muslimanite. A ako nekoj drugi povikuva na drug nacin nema vrska so Islamot i muslimanite!!!
Ikametot kego ostavime za druga posebna tema, prvo dazavrsime so ezanot, danegi mesame temite.Келиметул-Хакк напиша:A sto se raboti za Ikametot pravnite skoli imaat razlicit stav ali seto toa so dokaz i se vo okvirot na Ehli Sunnet vel Dzema!!!
Hm!!!! Malekiite imaat drug ezan prv pat slusam da ne si pomesal so ikametot!!!Vojvodata напиша:
A zosto Malikite imaat drug ezan, mislam dva pati kazuvaat Allahu ekber?
i koj e sega ezanot koj e ispraven?Hanefiski,siitski,ili malikiski?ili ajde siitskiot dago trgnime i koj sega e ispraven?
Koj e Ehli sunetski?
Pa za ezan!!!Vojvodata напиша:
Za sto sakas dami dades dokaz?
Znam deka prv pat slusas, izatoa te prasuvam.da tie imaat drug ezan, ili podobro kazano dva pati izgovaraat Allahu ekber.Келиметул-Хакк напиша:Hm!!!! Malekiite imaat drug ezan prv pat slusam da ne si pomesal so ikametot!!!
Izvini mozebi jas ke prasam poveke nesta, i se nadevam deka ke dobijam odgovor.Sakam mnogu da ucam i toa mie kako hobi.Treba dame svatisКелиметул-Хакк напиша:
Pa za ezan!!!
Vojvodata напиша:
Znaci maliki ezan e izmislen i e novotarija.neli?
Mislam vie kakao ehli sunet ne znaete koj e Maliki ezan? bas me cudi a i iznenaduva.Muslima4Islam напиша:
prvo objasni ti koj e toj maliki ezan, kaj si go slushnal toj ezan?
Vojvodata напиша:
Mislam vie kakao ehli sunet ne znaete koj e Maliki ezan? bas me cudi a i iznenaduva.
Allahu ekber!
Allahu ekber!
Ešhedu en la ilahe illallah!
Ešhedu enne Muhammeden resulullah!
Hajje ‘ales-salah! Hajje ‘ales-salah!
Hajje ‘alel-felah! Hajje ‘alel-felah!
Allahu ekber!Allahu ekber!
La ilahe illallah!
ova e maliki ezan
Jas neigram majtap so nikogo, toa e zamene Haram, Jas samo diskutiram i razmenuvam mislenje.Bi trebalo dame svatis, ova e forum i jas ednostavno sum tuka i diskutiram so brakata muslimani.Келиметул-Хакк напиша:
Sega gledam deka sakas da si igras majtap so nas!!!
I velis deka ti e hobi da ucis!!!!
Hm!!!
A zaarem ne si slusnal deka izucuvanje na verata e Fard Ejn na sekoj eden musliman!!!
Vojvodata напиша:
Mislam vie kakao ehli sunet ne znaete koj e Maliki ezan? bas me cudi a i iznenaduva.
Allahu ekber!
Allahu ekber!
Hajje ‘ales-salah! Hajje ‘ales-salah!
Hajje ‘alel-felah! Hajje ‘alel-felah!
Allahu ekber!Allahu ekber!
La ilahe illallah!
ova e maliki ezan
sulejman напиша:sestro treba dago ostajme clenot da dokazi toa so pocna.ja sakam da doznam nekoi raboti.coekot ni dade dokazi a i ja se rasprasav deka ezanot na malikite e tocno takov.nee ubo dase banira coekot zosto nemisli kako nas.gledam na drugite forumi hrisiani ima,a nie se uplasivme od eden coek za kogo neznaeme nisto.
sulejman напиша:sestro treba dago ostajme clenot da dokazi toa so pocna.ja sakam da doznam nekoi raboti.coekot ni dade dokazi a i ja se rasprasav deka ezanot na malikite e tocno takov.nee ubo dase banira coekot zosto nemisli kako nas.gledam na drugite forumi hrisiani ima,a nie se uplasivme od eden coek za kogo neznaeme nisto.
islam nur напиша:
Како , прво членот апсолутно , ништо не докажа, па и ти нема да докажеш, бидејчи ја Подржуваш лагата..
Сакаш доказ дека езаноt кој го пастирав јас, дека е шитски еве тука спушти го од овва шитска страна, и спореди кој лаже а кој ја говори вистината:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Islam nur ,izgleda ti nesime razbral.Jas ti kazuvam za OFICIJALEN EZAN od Siizmot, a ne koj kako go izgovara.Ako Jas sakam da naucam kakov e Siitskiot ezan ke zemam oficijalen dokument.Neti tvrdam deka Siitite nego dodavaat Hz Ali kako Weli, vo ezanot, ali toa ne e Ezan, tuku go dodavaat kako dokaz, da drugite koi neznaat svatat deka HzAli ne e Pratenik za Siitite tuku Weli, (Allahov prijatel)za ova ima posebno objasnuvanje.islam nur напиша:
Како , прво членот апсолутно , ништо не докажа, па и ти нема да докажеш, бидејчи ја Подржуваш лагата..
Сакаш доказ дека езаноt кој го пастирав јас, дека е шитски еве тука спушти го од овва шитска страна, и спореди кој лаже а кој ја говори вистината:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Malikiskiot ezan e takov, kakov sto go kazav.Zosto e takov?Imam Malik ,koj go oformil toj meseb,dokazal deka e toa ezanot na Islamot, i sega ako nekoj e pripadnik na toj meseb, normalno mora da veruva deka e toa ezanot.Znaci za pripadnicite na Maliki meseb, ezanot e toj.Ikametot muse razlikuva od Hanefiskiot isto taka, znaci ne samo ezanot tuku i ikametot.Ebu jasin напиша:
Dali e tocen Ezanot na malikite kako sto velis,ili bilo koj drugi ezan mora da bide zasnovan na Argument,a spored tebe koje verodostoen argument za tebe za odredena rabota? eve ako ti si se rasprasal ,kazini i nie da znaeme kakof e toj malikiski ezan i zasot e toj takof?
Дали не бил Пратеник, или пак пријател за Шитее... едно е вистина за кој, неви држи вода а тоа е дека таквиот, езан е новотарија, а секоја една новотарија , го турка на муслиманот во Џехеннем... кратко јасно незнам што ги комплицираш толку работите ..Vojvodata напиша:
Islam nur ,izgleda ti nesime razbral.Jas ti kazuvam za OFICIJALEN EZAN od Siizmot, a ne koj kako go izgovara.Ako Jas sakam da naucam kakov e Siitskiot ezan ke zemam oficijalen dokument.Neti tvrdam deka Siitite nego dodavaat Hz Ali kako Weli, vo ezanot, ali toa ne e Ezan, tuku go dodavaat kako dokaz, da drugite koi neznaat svatat deka HzAli ne e Pratenik za Siitite tuku Weli, (Allahov prijatel)za ova ima posebno objasnuvanje.
Eveti oficijalen ezan od Siitite:http://www.sistani.org/local.php?modules=extra&eid=3&aid=40
Vojvodata напиша:
Malikiskiot ezan e takov, kakov sto go kazav.Zosto e takov?Imam Malik ,koj go oformil toj meseb,dokazal deka e toa ezanot na Islamot, i sega ako nekoj e pripadnik na toj meseb, normalno mora da veruva deka e toa ezanot.Znaci za pripadnicite na Maliki meseb, ezanot e toj.Ikametot muse razlikuva od Hanefiskiot isto taka, znaci ne samo ezanot tuku i ikametot.
Отиди на страна : 1, 2, 3
Similar topics