1 Шитски езан Пон 13 Јун 2011, 10:26 pm
Muwehhid
Модератор
Последната промена е направена од islam nur на Пон 13 Јун 2011, 10:28 pm. Мислењето е променето 1 пати
Muaz al Islam (1691) | ||||
LAUTKA (1011) | ||||
Muwehhid (937) | ||||
Келиметул-Хакк (594) | ||||
Muslima4Islam (589) | ||||
Abu Al-Amin (479) | ||||
Al-Ghuraba (360) | ||||
Monoteizam (343) | ||||
muharem fazli (323) | ||||
Haqq (253) |
Отиди на страна : 1, 2, 3
Последната промена е направена од islam nur на Пон 13 Јун 2011, 10:28 pm. Мислењето е променето 1 пати
islam nur напиша:
Последната промена е направена од islam nur на Пон 13 Јун 2011, 10:27 pm. Мислењето е променето 1 пати
Келиметул-Хакк напиша:
Poglednete gi ovie linkovi za Siite !!!!
Келиметул-Хакк напиша:Овие Шииве во Македонија имаат голем замав, затоа внимателно до сите со вакви зулумќари навистина се едни од најголемите непријатели на Исламот. Во Македонија ги има застапено најповеќе помеѓу Суфиските редови а не можеш да ги препознаеш затоа што употребуваат една финта наречена ТУКЈА-претварање, ги има најповеќе во Тетовскиот, Гостиварскиот,Скопскиот , Кичевскиот и Струшкиот реон исто така и во Охридскиот реон, се представуваат како припадници на оние кои ги сакаат(обожаваат) на ЕХЛУЛ БЕЈТ.Ги има иво некои суфиски тарикати во Гостиварскиот и Кичевскиот реон а исто така се и сами Имами во некои Џамии во Македонија!!!!
Затоа пазете немојте да паѓате на нивни сплетки тие се спремни да чекаат долго време!!!
Муазе подучиме како да поставам видео клипови изгледа сум заборавил!!
БаракАллаху фикум!!!
Селамуналејкум веќе е касно утре сум рано на работа!!!
Vojvodata напиша:
Cudna poraka.
Navistina me isplasi.Knigata Veliki Sejtan ne e Kuran i nemoj tolku dai veruvas.Jas sum ja procital i veruvam deka pisatelot nemal pojma za sto zboruval.Mnogu a mozebi i se sum proveril i nisto nevidov tocno vo taa kniga.Ako sakas moze daja analizirame.Poveli tuka sum.A patem bi sakal dami kazes dali si sretnal eden Siit vo tvojot zivot?
Dobro ve najdov.Blagodaram za gostoprimstvoto,se nadevam ke imame dobri druzenja.islam nur напиша:
Селам Алејкум најпрво, добре ни дојде на овој прекрасен, форум.. а во врска со книгата, тогаш можеш ли да ни објасниш, нас што се тоа шии, во што веруваат, да ни објаснисш подетално.. за да продолжеме , понатака ..
Vojvodata напиша:
Dobro ve najdov.Blagodaram za gostoprimstvoto,se nadevam ke imame dobri druzenja.
Bi sakal prvo daja obrabotime tvojata tema EZAN.
Si postavil video so Siitski Ezan, barem taka svativ Jas.Ako moze dami objsanis, sto ti svati i sto mislis za toj Ezan?
Vojvodata напиша:
Dobro ve najdov.Blagodaram za gostoprimstvoto,se nadevam ke imame dobri druzenja.
Bi sakal prvo daja obrabotime tvojata tema EZAN.
Si postavil video so Siitski Ezan, barem taka svativ Jas.Ako moze dami objsanis, sto ti svati i sto mislis za toj Ezan?
да тој е шиитски Езан,,Vojvodata напиша:
Vo red.Dali si ti siguren deka e toa Siitski ezan?ili onaka od yutube si prpocital i sigo zemal zdravo za gotovo?ili mozebi si procital nekoja siitska kniga kade taka pisuva?
Se nadevam keni odi diskusijava, bas e ubava temata Ezan.
Vojvodata напиша:
Cudna poraka.
Navistina me isplasi.Knigata Veliki Sejtan ne e Kuran i nemoj tolku dai veruvas.Jas sum ja procital i veruvam deka pisatelot nemal pojma za sto zboruval.Mnogu a mozebi i se sum proveril i nisto nevidov tocno vo taa kniga.Ako sakas moze daja analizirame.Poveli tuka sum.A patem bi sakal dami kazes dali si sretnal eden Siit vo tvojot zivot?
Келиметул-Хакк напиша:
Па до тебе и до останатите дали да отвориме посебна теме или не, кажете!!!!
[quote="Келиметул-Хакк"]Сакаш ли Војвода да отвориме посебна тема каде би почнале од почеток затоа што вака би скокале само од тема на тема, а ти би не запознал посебно мене која акида ја имам јас а вака не можеме да ти објасниме затоа што гледам дека си од оние кои за него сите кои изговараат само Шехадет се муслима или просто речено изговори и готово е во Џеннет си!!!
А и ако си нема везе со која ЦЕЛ тука нам ни е да подучуваме па макар и бил најголем наш душман, а срцата ги врти само Аллах субхане ве те ала!!!!
Па до тебе и до останатите дали да отвориме посебна теме или не, кажете!!!![/quote]
предлогот беше тема за тебе кој велиш дека суфиите ,биле нај исправни па затоа рекоф ,нова тема и да ни ги образложиш исправностоте на суфиите !!Vojvodata напиша:
Lautka neli temava za ezanot uste ne e ni pocnavme a vie odma barate nova tema.sabur malku.Muslimani sme ili ne?Daj so red dagi fatime rabotive.Kade zastanavme so ezanot?
Vojvodata напиша:
Nerekov deka sufite se najispravni, toa Allah go znae, tuku rekov deka se muslimani i deka i tie veruvaat kako tebe.Obredite, ts nivnoto molenje ili ibadet e porazlicno od tvoeto alio sepak e molenje na nivni nacin.
A sega dati odgovoram toa sto me interesira za ezanot.Prvo me interesiras ti.Sakam dami kazes koj e tvoj ezan, ako moze dago zapises.
vtoro: ova ne e siitski ezan,i vo siitski ezan go nema Alivelijulah.
LAUTKA напиша:
Војводо,знаеш ли ДЕКА САМИОТ СИ КОНТРАДИКТОРЕН ВО ТВОИВЕ ПОСТОВИ , ,,ШИИТЕ НЕ СЕ МУСЛИМАНИ ,ТИЕ СЕ НЕВРНИЦИ,,
НИВНИТЕ ОБРЕДИ И ОБРЕДИТЕ НА ЕХЛИ СУНЕТОТ,ИМААТ РАЗЛИКА,,
НО ШТО Е НАЈТРАГИЧНО И ШТО ГИ ПРАВИ НЕВЕРНИЦИ Е НИВНАТА АКИДАА!!(што им је не исправна)
МА НЕМОЈ ОВА НЕ БИЛО ШИИТСКИ ЕЗАН А ЧИФ ЕЗАН Е ОВАА...
МОЈОТ ЕЗАН Е ЕЗАНОТ КОЈ ГО СЛУШАШ СЕКОЈ ДЕН АКО ГО СЛУШАШ,,
Vojvodata напиша:
A toa znaci deka tisi Hanefija.Neli?
Келиметул-Хакк напиша:Hayya'ala Khayril 'Amal two times;
Neka mi prevede nekoj sto znaci ova
LAUTKA напиша:
Не јас сум Муслиман??
Отиди на страна : 1, 2, 3
Similar topics