1 Совети до повикувачите во демократија Чет 23 Мај 2013, 10:04 am
Muwehhid
Модератор
О Муслимани!
Демократијата не е дозволена на оној кој што верува во Аллах и во Судниот ден! Не потпаѓајте под влијание на Евреите и христијаните со неврничкиот Запад! Тие веруваат во демократија,бидејќи направиле Куфр(неверство) во Возвишениот Аллах.
Веруваат дека демократијата е природно решение кое што најмногу им одговараа. Тие се во право што се однесува до тоа, бидејќи се кафири, а после куфур нема грев. Нивните богови- се неговите партии, кои што им пропишуваат закони по кои оние владеаат!
О Муслимани!
Немојте да седете и да ги имитирате на Евреите, христијаните и останатите кафири за кои што Возвишениот Аллах вели:
وَإِنْ أَطَعْتُمُوھُمْ إِنَّكُمْ لَمُشْرِكُونَ
“…Ако им бидете послушни вие, навистина, ќе бидете многубошци. (Ел-Енам 121)
О Муслимани!
Не брзајте во барање на Аллахова помош со грешење и шеријатски недозволени методи на работа.
یَا أَیُّھَا الَّذِینَ آمَنُوا إِن تَنصُرُوا اللَّھَ یَنصُرْكُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ
О верници, ако Аллаха го поддржите и Он вас ќе ве поддржува и ќе ги зацврсти стапалките ваши. (Мухаммед 7)
Немојте да бидете со мнозинството кои ја застапуваат демократијата. Тие се оние кои што залутале, додека се спасени оние кои донесуваат ред меѓу луѓето кога нередот и интригата ќе се прошираат. А кои се тие кои донесуваат ред меѓу луѓето, ако тоа не се Аллахови покорни робови?
وَیَا قَوْمِ مَا لِي أَدْعُوكُمْ إِلَى النَّجَاةِ وَتَدْعُونَنِي إِلَى النَّا رِ
تَدْعُونَنِي لِأَكْفُرَ بِاللَّھِ وَأُشْرِكَ بِھِ مَا لَیْسَ لِي بِھِ عِلْمٌ وَأَنَ ا
أَدْعُوكُمْ إِلَى الْعَزِیزِ الْغَفَّارِ لَا جَرَمَ أَنَّمَا تَدْعُونَنِي إِلَیْھِ لَیْسَ لَھ دَعْوَةٌ فِي الدُّنْیَا وَلَا فِي الْآخِرَةِ وَأَنَّ مَرَدَّنَا إِلَى اللَّھِ وَأَن الْمُسْرِفِینَ ھُمْ
أَصْحَابُ النَّارِ فَسَتَذْكُرُونَ مَا أَقُولُ لَكُمْ وَأُفَوِّض أَمْرِي إِلَى اللَّھِ إِنَّ اللَّھَ بَصِیرٌ بِالْعِبَادِ
О народе мој, што ви е, јас ве повикувам кон спасот, а вие ме повикувате кон огнот! Ме повикувате да не верувам во Аллах и да Му здружам здрженик, за кого не знам ништо. А јас ве повикувам кон Силниот и Простувачот? (Гафир 41-42)
Автор:Салих Курди
Обработка: Ahlu-sunnah