AlexanderPope напиша:Имам неколку прашања моментално.
1. Како муслиманите кои одат во рајот (џеннетот) добиваат 40 девици (или 72 ако се разнесат) кога било каде на светов жените не се 50 спрема 1 споредено со мажите, односно нема 50 жени на секој маж а па камоли да бидат девици?
2. Што добиваат жените кои одат во рајот?
3. Зошто во исламот се забранува естетската хирургија затоа што тоа било промена на телото кое треба да биде онакво како што го создал Бог, а сунетот (обрежувањето) директно ја негира оваа забрана? Или дупчењето уши?
4. Зошто казната за муслиманот кој ја сменил својата вера е смрт? А од друга страна, безброј муслимани низ светот работат за менување на верата кај останатите во Ислам?
5. Убиство на виновен човек: Дали постои воопшто човек кој е невин? Секој има грев, но зошто се оправдува убиство на виновен човек и кој тоа го одредува, кога Аллах никаде не споменал кој грев е смртен а кој не, туку обични луѓе?
6. По што тоа Мухамед а.с. докажал дека е вистински пратеник од Бога? Што тоа него го разликува од мене, обичен човек кој може да напише книга? Доказ некој?
7. Зошто во Исламот е забрането идолизирање на кукли/слики и друго, а се поминува далечни патишта да се бакне 1 камен- Кабата?
8. Зошто се дозволува обични луѓе да додаваат значења какви што тие сакаат на Куранот, а не се чита онака како што е? Дали се тие Божји пратеници? Ако се, директно се негира тоа дека Мухамед е последниот Божји пратеник?
9. Конечно, според Куранот само муслиманите и тоа само оние кои се исправни ќе завршат во рајот. Дали тоа би значело дека повеќе 6 милијарди луѓе ќе завршат во пеколот?
10. И, како тоа се тврди дека Куранот е Божја книга затоа што нема грешки, кога има повеќе од 300 контрадикторности самиот на себе?
Одговори:1. Дали сомнецаш, дека господ може се да стори, како и повече девици? Изјавата, дека секој ке има нај малку 50 девици, неје точна - Единствениот господ тука ке донесе одлука, како што сака и како што му е мило. (но ако ти помислуваш на сексуални односи со девиците, тогаш си во грешка).
2. Жените, који што ке одат во рајот, ке добиат се што им је мило - буквално: се тоа што ке го пожелуваат - како што биле на овој свет прекрасни, ке бидат и на тој век прекрасни, со однос и прекрасен караткер.
3. Кој вика дека хирурсга ексенија е генерално забранета? Ако е во врска на тотални измени, затоа што сака човекот ликот свој да го измени, да го увеличи, тогаш е забраато. Но ако е во збор, дека има потреба, затоа што зависе здравјето негово, или затоа што има нешто ненормало на лиецто негово, не природно, тогаш е тоа дозволено.
4. Казната на некој, кој што го менал исламот, е СМРТ, додека има шериат во земјата, каде што живува. Одговорот е едноставен: Смртната казна е според тоа, што европските и источните земји (русија итк.) за издавање на нивната држава извршувале смртна казна - со разлика, што во исламот тоа беше уште пред повеќе од 1400 Години така. Тој што го напушта исламот е издајник, божји противник и противник на мсулиманите, со неговите негативни изјави, на који што ге ке ги однеси. А за муслиманот е курански закон, да се повикува за обожавање на Единствениот Господ, а не на повеќе господи или човечки перзони.
5. Убиство на виновен човек има, како што забележавме (дужен сум ти уште одговор за сечење раце, во припрема сум, со Господова дозвола). Но дека се казне секоја грешка, неје тачно. Таја казна е предупредување, за други да не прават такви грешки и за доказм дека му сме на господ и неговите пратеници, послушни.
А исус, никогаш не рекол: „кој што е без грешка, да го фрли првиот камен...„ тоа е лага, но кога ке имаме прилика, ке ти докажам, дека тој е збор од павле, а не од исус (иса алејхи салам).
6. Како прво, мухаммед
не знаел ни да чита ни да пишува - тоа е докажано! Како друго - неговиот нај голем доказ е чудото на прекрасниот куран, па после неговите чуда, со аллахов помош, кој што ги створувал, како на пример: Делење на месечината, лекување на слепи и сакати луџе (ова сигурно ти исто познато од исус а.с.)...и многу други...
7. Кукли се забранати, затоа што иконите, који што се обожуваа, биле исто такви...а како што научивме, само на еден господ смееме да му се колниме! Слики се забранети, затоа што Мухаммед ни кажува, кој што ке прави „Слики од Луџе„, ке се тера на тој век, да им даде душа на истите - затоа што сликите можат да се обожаваат, како што е случајот кај христијаните (Мариа, Исус, Попови итк.) / исто така затоа што Габриел му рекол на мухаммед, дека анџели, никогаш не велгуваат во куќи, каде што имаат слики и кучиња.
А за каменот, кратко и јасно пренесување: „пренесено од омер ибн ел хатаб е, кога бил во мека, и кога се вртел околу кабата, застанал пред црниот камен, и рекол (внимавај добро):
Јасно ми е, дека ти само си камен, кој што не може да ме штите или да ме навреди - навистина, ако не го имав видено на пејхамберот како те бакнуваше, и јас немаше да те бакнам. А за посетувањето на светата куќа, кааба, има доказ од куранот и суннетот.
8. Ако обични луџе почнуваат да го толкуваат, итерпретираат и го изфилозофираат на куранот (како што има доста такви особи, за жал), тогаш биди убеден, дека тие се во голема заблуда и пропаст. Куранот е куран - но, како што ни кажува Аллах, имаат во куранот јасни/очигледни ајети, исто и така ајети, који што не се јасни за сите, се то тоа, за да размислиме сами - и за тоа имаат пренесувања, од суннетот, који што ни ги објаснуваат уште по детално на тие ајети, и што ни кажуваат врз која прилика тие се стурени (тие ајети)...а општо, куранот е прејасен, за тие, што сваќаат.
На крај, потврдувам дека мухаммед
е последниот Божји пратеник!
9. Да!
10. Куранот никакви Контрадикторности нема - ваква дискузија имам водено - доказите за контритети на куранот од страна на попови, калуџери и остало, се никакви - секое мало дете ке свати одма, дека тие, што викаат, дека куранот не е без грешки, и кога ке ги донеси неговите докази, дека тој човек поема нема од тоа што зборува. Начин на тие, што викаат така е секогаш, да споредуваат ајет од (како пример) суре 2, со ајет од суре 67 - но грешката фатална е, дека на предходните и следните ајети од самите сурина, не им се дава никакво вниманије.
Ако сакаш, донеси контрадикторности - убеден сум, дека тие се за во канта.
-------
Види Александаре, за сите средства, који што ги извршуваме, имаме доказ од куран и суннет - но хиристијаните имаат мака со нај едноставното прашање:
Каде рекол Исус, ставете ги две стапчиња едно на ено, така, за да бидат крст, и користитеги ним, во вашето молење, за да ми се доближите мене (на господ)...? (те молам немој да ми одговараш на ова прашање, затоа што ке отидиме во офф топик, ако имаш докази, ставиги под предвидениот форум за такви теми „христијани„)
...со искрен почит...Abu Al-Amin