Ideal напиша:
Јас го кажувам она шо го гледам овдека, елхамдулиллах шо се појавија и такви , малку им ги отворија очите на некои, а пак со некои нивни постапки пак направија така да се причина за гибет и делба на ткивото.
Затеа велам дека понекогаш е подобро да се остави некој суннет шо не е толку познат и применуван овдека, отколку да бидам причина за озборување меѓу народот. Аллах еманет на сите!
Брате Тука би кажал следново.
Ако некој те озборува дека ти или јас или ние тука Обавуваме и го редиме во пракса еден суунет од посланик с.а.в.с да знаеш дека тука немаш никакво лошо дело па само иншАллах да иммаме награда кај Аллах.
Како што ни е познато кај нас и помеѓу нашите краишта овој проблем излегува од постарата генерација.
Па тие викаат така не е добро и така не е правилно нели?
Исто така Старата Генерација викат мие сме Ханефиски месхеб и така како што клањаш ти тоа не е точно.
Старите луге само овие зборови ги знаат а од ханефиски месхеб многу малце знаат.
Јас сум убеден дека Луге во поголем број години сигурен сум дека Не цитаат ханефиски фих и правото не го знаат.
Па брате Сакам да кажам дека Секој суннет кој го обавуваме треба да не Интересира на Нас а што зборат Другите не треба многу пажна да му обврниме.
Зашто ? Затоа што кога ке излеземе пред Аллах џ.ш на Судниот ден секој За себе ке биде прашан а не за Некој друг.
Јас ке бидам прашан за мене а ти затебе.
и секој за себе ке се Грижи да биде Спасен и иншАллах да биде во Џеннет.
и иншАллах да бидеме од оне луге од онаа група која ке биде Задоволен Аллах џ.ш и иншАллах да бидеме во Џеннет.