1 Како да постирам Видео на форумот Чет 15 Дек 2011, 2:39 am
Muaz al Islam
Модератор
Како да постирам Видео на форумот
Кога сакаме да отвориме нова тема со видео клип најпрво што треба да направиме е следното:
1. Одиме во делот подфорумот каде што сакаме да ја постираме темата. Доколки сакаме да постираме тема во Аудио и видео треба да одиме во подфорумот- Ислам-Islam, потоа одиме во делот Аудио и видео. Кликаме на овој дел и ни излегува нов прозорец. На горната страна притискаме на Post Now.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Кога ке кликниме на Post now ни излегува нов прозорец:
Кога ке ни се појави овој прозорец, а нашата задача е да ставиме Нова тема со Видео клип кликаме на следното копче:
Кога ке кликнеме на ова копче ке ни се појави следното:
Во белиот правоаголник го ставаме копираниот линк од Видеото кое сакаме да го ставиме. Потоа притискаме ОК. Линкот ке ни се стави автоматски во прозорецот за пишување на темата и како последен чекор Сискаме на копчето Send и ја објавуваме темата која сакаме да ја постираме на форумот.
2. Доколку сакаме да постираме видео на вече објавена тема треба ги направиме следните чекори. Во делот каде што го пишуваме нашиот коментар не го имаме копчето за поставување на видео клипови. Притискаме на копчето Преглед.
Кога ке притиснеме на копчето ПРЕГЛЕД ни се отвора следниот прозорец:
И исто одиме како претходната постапка кога сакаме да поставиме видео како нова тема. Во случај ние кога сакаме да поставиме виде на веќе објавена тема само треба да кликнеме на копчето ПРЕГЛЕД и истата постапка ја правиме како и претходо.
Се надевам дека иншАллах е добро објаснето.